Φλεγμονώδεις νόσοι στην παιδική ηλικία

10 Δεκεμβρίου 2018

Blog

Περίπου το ¼ των ασθενών που διαγνώσκονται να πάσχουν από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου είναι παιδιά ή νέοι ενήλικες.

Έχει διαγνωσθεί το παιδί σας με φλεγμονώδη νόσου του εντέρου;

Αν είσαι γονέας ενός τέτοιου παιδιού που μόλις διαγνώστηκε με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου δεν χρειάζεται να χάνεις την ψυχραιμία σου. Αυτές οι νοσολογικές καταστάσεις δεν “κολλάνε”, δεν μεταδίδονται. Δεν είσαι μόνος σου. Υπάρχουν χιλιάδες γονείς που βρίσκονται στη θέση σου.

Τι ακολουθεί μετά τη διάγνωση;

Σήμερα με τα διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα υπάρχει η δυνατότητα ένας ασθενής να διατηρηθεί πιο εύκολα σε ύφεση και να περιοριστούν οι εξάρσεις και το μέγεθος τους. Οι διαιτητικές προσαρμογές και η στοιχειακή δίαιτα προσφέρουν μεγαλύτερη βελτίωση στα παιδιά με νόσο Crohn. Μπορεί κανονικά στις περιόδους ύφεσης να συνεχίσει το σχολείο, το πανεπιστήμιο, να εξασκήσει τα χόμπι του και τις δεξιότητες του. Μπορεί στο μέλλον να ασκήσει το επάγγελμα που θα επιλέξει και να κάνει οικογένεια. Δεν έχεις κάνει ή δεν κάνει κάτι που προκάλεσε στο παιδί σου τη φλεγμονώδη νόσο.

ΟΜΩΣ χρειάζεται πολύ προσοχή!

Υπάρχει θεραπεία για τις φλεγμονώδεις νόσοι στην παιδική ηλικία;

Οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου δεν ιώνται. Το παιδί σου θα ζήσει με αυτές για όλη του ζωή. Θα πρέπει να ενημερωθείς για τις φλεγμονώδεις νόσους και τα συμπτώματα τους για να αναγνωρίζεις έγκαιρα τις εξάρσεις της νόσου. Αν ανησυχήσεις, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον ειδικό ιατρό. Θα πρέπει να ενθαρρύνεις το παιδί σου να λαμβάνει την αγωγή του συστηματικά, χωρίς διακοπές. Θα πρέπει να φροντίσεις να οικοδομηθεί σχέση καλής συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ εσένα και του παιδιού σου με την ιατρική ομάδα που θα επιλεχθεί για να παρακολουθεί το παιδί σου. Πιθανόν να χρειαστεί το παιδί σου υποστηρικτική συμβουλευτική για να αντιμετωπίσει το θέμα της ασθένειας και τα προβλήματα που αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί σου με το περιβάλλον του (π.χ. απομόνωση ή σχολική κακοποίηση).

Επικοινωνήστε σήμερα με τον γενικό χειρουργό Δρ Δημήτριο Τσάμη προκειμένου να λάβετε συμβουλές και καθοδήγηση για εσάς και το παιδί σας.

 

Κλείστε ραντεβού

Testimonials

 • Φιλικός και πρόθυμος να βοηθήσει στο πρόβλημά μου! Όλα στην ώρα τους! Συστήνεται!

  Νικόλαος Κ.

  Designer
 • Επιστήμονας με ουσιαστική γνώση και κατάρτιση που μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη!

  Αγγελικη Ν.

  Designer
 • Εξαιρετικός Γιατρός με “Γ” κεφαλαίο σπανίζει στις μέρες μας.

  Πετρούλα Σ.

  Designer
 • Εξαιρετική συμπεριφορά και επιστημονική ποιότητα!!!

  Διονύσης Σ.

  Designer